Cabang

Khamis, 13 Oktober 2011

Bob, Tauliah dan Si anak Hashim....Kalau tidak Bob, sapa yang layak mendapat tauliah mengajar agama?. Sebagai pemimpin yang boleh bagi nasihat tentang agama tak kira di mana hatta dalam masjid yakni rumah Allah....


Allah tak kata cakap-cakap politik,agama atau akhlak pemimpin negara yang dijadikan sebagai contoh ikutan anak muda selepas kita niat 'itikaf adalah diharamkan.....Yang diharamkan Allah adalah kerja fitnah, rasuah dan merompak harta rakyat walau kita berada di dalam kuil atau tokong cina sekalipun....


Bila dah takde idea nak berhujah memajukan kehidupan rakyat, lebih baik diam.....usah sibuk2 orang lain nak berbincang atau lebih baik jadi Pak Berahing tutuh tido bedengko bawah air-cond baru.

Bila bakal jadi menteri sukan siang malam kabinet bebas berkata ;-

"Kita penaik cukai rokok dan brendi untuk menampung kantung FAM bagi mempertingkatkan prestasi pemain bolasepak negara tercinta"....cukai rokok dan brendi.

dan sorang lagi bakal jadi menteri daripada Pakatan Rakyat selepas tuntutan pilihanraya dibersihkan berkata ;-

"Mencari dana@ mengepau toke GLC atau sebagainya yang tidak melibatkan perkara 'syubhah' agar pemain-pemain dibayar gaji yang diberkati Allah....GLC dah banyak kenyang dengan hasil 'mahsul' negara".

Malangnya yang dapat tauliah hari-hari masuk tv dan suratkhabar tapi cakap bedegar-degar macam HARAMJADAH ! BONGOK ! PODAH CIT !

Tiada ulasan:

Catat Komen

cetusan ranting 1 (terkini)