Cabang

Rabu, 14 Mac 2012

Jantan Kak Ijat nak kena sunat dia pulak yang ngelejat....edisi kantoi !

ini dia Si Jali-jali

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Noh Omar baru-baru ini diberitakan mahu semua Ahli Parlimen UMNO-BN untuk segera mengagihkan peruntukan RM10 juta di bawah Majlis Pembangunan Pertanian Parlimen (MPPP) dan peruntukan skim perumahan bagi nelayan bernilai RM300 juta di kawasan masing-masing sebelum pilihanraya umum ke-13.


Menurut laporan Malaysiakini, Noh Omar turut berkata “Ini titik sentuh yang kita nak buat cepat. Duit belum turun, tapi saya minta KSU (ketua setiausaha) untuk guna duit kementerian dulu,” katanya pada taklimat bagi Majlis Ahli Parlimen Barisan Nasional (BNBBC) di Kuala Lumpur malam tadi.

Jika juak-juak UMNO masih bisul mindanya dengan menganggap ini bukan salah guna kuasa juga, maka kita serahkan pada rakyatlah untuk menilai kerja politik orang yang gila kuasa ini.

Duit kementerian sumbernya adalah cukai yang dikutip daripada rakyat. Bagaimana mungkin seorang menteri berkuasa mutlak untuk memutuskan bagaimana duit itu diagih-agihkan?

Yang disebut sebagai ‘duit belum turun’ itu apa pula maknanya? Adakah duit dari langit belum turun atau duit dari tauke-tauke besar (kroni) UMNO belum diterima? Hingga begitu mudah mereka menggunakan dana awam untuk kepentingan politik mereka.

"Ini semua duit mak bapak saya yang punya,suka hati saya lah nak buat projek untuk rakyat Selangor dan saya ada bukti jasa saya pada rakyat Selangor"kata Noh lagi.....di sini Boneka Cina

1 ulasan:

  1. Kalau mengikut peraturan kewangan yang sedia ada maka arahan yang di beri olih menteri ini ada lah salah.
    KSU tidak sepatut nya mengikut sahaja arahan tersebut kalau menteri nak juga sila keluarkan surat secara bertulis kerana apabila di odit kelak menteri mesti bertanggung jawab atas abuse of power.

    BalasPadam

cetusan ranting 1 (terkini)