Cabang

Jumaat, 27 Ogos 2010

Dasar Yahudi Laknatullah..Memang


Kalau macam ni la kepala otak pemimpin-pemimpin besar kita, eloklah kita balik ke zaman purba atau sekurang-kurangnya kembali ke zaman kegemilangan kesultanan Melayu Rustam. Apa dia?..


Zaman dimana 'sistem barter' adalah merupakan salah satu medium hubungan kegiatan ekonomi khususnya...


Tambah-tambah le pulak 'dirham dan dinar' wei...beso nilainya!!!


kalau dah ana setuju dia setuju jadilah akad...yang lain-lain sibuk pasal apa?


tetiba kepala otak tak dapat nak fikir walaupun di bulan Ramadhan yang 'panas' ini,patutnya lagi semangat macam ana nih.


Ada spesis manusia yang tak boleh tengok orang senang, ada sahaja cebisan hati busuk yang seolah-olah tak boleh dikikis...itupun kalau sempat di malam kemenangan Islam menyambut Syawal nanti...


Memang dasar...Yahudi Laknatullah.


KOTA BHARU, 26 Ogos: Datuk Husam Musa berkata, penggunaan sistem dinar dan dirham secara tidak langsung akan memberi pulangan ekonomi yang lebih tinggi kepada umat Islam, sedangkan golongan Yahudi semakin runtuh.
“Kerana itu mereka sedaya mungkin akan menghalang serta mengkritik dengan pelbagai dakyah untuk menakutkan umat Islam sendiri yang ingin menggunakan sistem terbabit,” ujarnya.

Justeru itu, katanya golongan Yahudi serta penentang agama Islam yang lain sehabis mungkin akan menentang umat Islam menggunakan mata wang syariat dinar dan dirham, kerana sistem itu akan merugikan mereka.

Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Masyarakat Kelantan itu berkata, sekiranya umat Islam akan bersatu menggunakan Dinar dan Dirham dalam urusan jual beli, golongan tersebut akan mengalami kerugian yang tenat.

Beliau berkata demikian ketika meraikan rombongan Persatuan Maahad Tahfiz al-Quran Malaysia (Permata), yang diketuai pengerusinya, Ustaz Nazaruddin Jalaludin.

Permata dalam rangka pertemuannya dengan Husam untuk menyatakan sokongan pihak berkenaan terhadap penggunaan Dinar dan Dirham.

Pada masa yang sama, Permata bercadang untuk membayar gaji menggunakan kaedah itu kepada kakitangannya di seluruh negara.

Beliau seterusnya memberitahu, Dinar dan Dirham bukan mata wang, sebaliknya seumpama penukaran barang belian seperti kupon dan cek sebagai alat kewangan.

“Kalau kita boleh membeli barangan di majlis-majlis tertentu menggunakan kupon, kenapa Dinar dan Dirham tidak boleh, sedangkan ianya disebut sendiri oleh Allah dalam al-Quran,” ujarnya.

Beliau bagaimanapun berkata, kerajaan negeri akan memberi penerangan secara hikmah kepada mereka yang tidak memahami perkara itu.

Nazaruddin ketika berucap pada pertemuan itu memberitahu pihaknya akan menggunakan Dinar dan Dirham sebagai bayaran gaji kepada kakitangannya.

Jelasnya, walaupun ianya tidak dibayar sebanyak seratus peratus menggunakan sistem tersebut, namun sekurang-kurang ia akan dilaksanakan sebagai menyatakan sokongan pihak mereka terhadap usaha kerajaan negeri.

Pada masa yang sama, pihaknya juga akan turun ke bawah untuk mengadakan ‘road show’ bagi memberi penerangan kepada rakyat berhubung perkara itu.

“Ramai yang masih kabur berhubung perkara ini,” ujarnya.

Sehingga kini, sebanyak 58 buah sekolah tahfiz di seluruh negara bergabung di bawah Permata.

Dianggarkan sebanyak RM30,000 hingga RM70,000 dibelanjakan setiap bulan untuk pengurusan dan pembayaran gaji kakitangan guru di bawah Permata.Harakahdaily


nota merdeka : tak merdeka rohani dan jasmani sekiranya rakyat terus memberi mandat kepada Umno dan Barisan Nasional meneroka khazanah negara tercinta ini, demi semangat Ramadhan ini...Bersatu Menghukum Mereka!!!


1 ulasan:

  1. Salam bro,

    Biasalah puak yahudi dari zaman Nabi hingga kini mana pernah bersetuju dan berpuashati dengan dengan Islam.

    Termasuklah dengan Yahudi Malaysia ni...

    BalasPadam

cetusan ranting 1 (terkini)